Figyelmeztetés
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 720

Internetes eurobordély

2008. február 28.

A prostitúció is lépést tart a korral. Egy prágai bordély tulajdonosa nem kér pénzt a látogatóitól, viszont mindent videóra vesz. A felvételekből készített internetes valóságshow szépen hoz a konyhára, és látszólag még a bordélyházak nemzetközi tilalmát sem sérti.

A prostitúció is lépést tart a korral. Egy prágai bordély tulajdonosa nem kér pénzt a látogatóitól, viszont mindent videóra vesz. A felvételekből készített internetes valóságshow szépen hoz a konyhára, és látszólag még a bordélyházak nemzetközi tilalmát sem sérti.

„A Nagy Nővér modell a magas munkabérek ellenére is nyereséges vállalkozásnak ígérkezik, a vállalatvezetés ugyanis egyre nagyobb forgalomra számít” – olvassuk a londoni Sunday Herald bécsi tudósítójának, Gabriel Ronaynak prágai beszámolójában.

A Nagy Nővér nevet viselő prágai piros lámpás ház osztrák tulajdonosai az interneten kamatoztatják a négy fal között lejátszódó jeleneteket. Nem szednek pénzt a férfiaktól a hölgyek szolgáltatásaiért. Csak egyet kérnek: hozzájárulásukat a történtek rögzítéséhez és internetes közzétételéhez. Arcukat és egyéb testrészeiket eltakarniuk tilos.

Az újságíró a Nagy Nővért a világ első ingyenes bordélyházának nevezi, de ez sajnos nem felel meg a valóságnak. A világtörténelem – főleg háborúk idején – tömegesen produkálta a szexuális rabszolgaság olyan szervezeti formáit, amelyeknek keretében a férfiak minden ellenszolgáltatás nélkül is használhatták a nőket.

Ronay szerint nyilvánvaló, hogy a férfi látogatók magányos, frusztrált egyedek, de a jelek szerint ezt nem szégyellik. Lefizetik a törülközőért és a papucsért járó tíz eurót, aztán kiválasztják fellépő társukat a harminc-negyven hölgy közül.

Ettől kezdve minden lépésükről és mozdulatukról videofelvétel készül. A jó képminőségről 58 nagy felbontású kamera és három technikus gondoskodik.

A hölgyekről nem tudni, főfoglalkozású prostituáltak-e vagy mellékállásúak, mindenesetre Borowitz úr, az egyik osztrák tulajdonos azzal bíztatja őket, hogy akár internetes világsztár is válhat belőlük a maguk műfajában. Este hattól hajnali háromig tart a munkaidő, és a bér 3000-től 5000 euróig terjed havonta.

A felvételeket összevágják, és közzéteszik a Nagy Nővér honlapján. Havi 20 euróért bárki letöltheti őket. Az előfizetési díj szépen hoz a konyhára. Ráadásul brit és olasz pornócsatornák megvásárolták az újraközlés jogát, továbbá DVD lemezek is készülnek a felvételekből.

Nagy-Britanniában törvény tiltja a bordélyok üzemeltetését és az üzletszerű voyeurizmust. Így hát az ígéretes vállalkozás nem létesíthet fiókintézményeket Albionban, de a Prága patinás óvárosában készülő felvételek szabadon árusíthatók a brit szigeteken.

Apropó: Csehország sem mondta fel a New York-i ENSZ-egyezményt, amely tiltja a bordélyházak fenntartását. De hisz’ a Nagy Nővér hivatalosan nem is bordélyház, mert nem szed pénzt az ügyfelektől. A pornófilmek forgatása pedig nem tilos.