Figyelmeztetés
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 720

Jerry Springer Horror Show

2005. július 9.

Az angol BBC kettes csatornája januárban közvetíti felvételről a 2002 óta játszott és számos díjjal jutalmazott Jerry Springer the Opera című musicalt.

Az angol BBC kettes csatornája januárban közvetíti felvételről a 2002 óta játszott és számos díjjal jutalmazott Jerry Springer the Opera című musicalt.

A darab a szabadszájúságáról ismert amerikai talkshow alapján készült. Az első felvonás a show néhány hírhedt adását eleveníti fel: "Teherbe ejtett egy transzvesztita"; "Ilyenek a prostik"; "Pucéron járok." A harmadik, még nagyobb felhorkanást kiváltó felvonásban Jerry Springer, miután a Ku Klux Klán egyik feldühödött tagja élő adásban lelövi, a purgatóriumon keresztül alászáll a pokolba, ahol a Sátán, Jézus, Ádám, Éva, Szűz Mária és maga Isten is a talkshow meghívott vendégei lesznek. Az előadás során összesen több mint 8 000 trágár kifejezés hangzik el, egyedül az angol "fuck" szóból 3 168-at számláltak.

Richard Thomas, a darab zeneszerzője és szövegkönyvírója szerint "a történet rendkívül tragikus és erőszakos. Az emberek úgy üvöltöznek egymással, hogy nem is lehet érteni, mit mondanak. Minden tökéletesen adott egy operához."

Franny Moyle, a BBC művészeti osztályának vezetője úgy nyilatkozott, hogy a darab bemutatásával a fiatalok opera iránti érdeklődését próbálják felkelteni. Ám tekintettel az obszcén jelenetekre, a közvetítést késő éjjelre tervezik, és a műsor előtt külön felhívják majd a figyelmet arra, hogy az előadás megtekintése gyerekeknek nem ajánlott.