Figyelmeztetés
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 720

Szexis zöld pasik

2005. július 13.

Mivel borotválkozzon egy környezettudatos férfi? Az ortodox válasz: semmivel. De a szakállas environmentalistákat ma már nem veszik komolyan. És a nőknél sincs esélyük.

Mivel borotválkozzon egy környezettudatos férfi? Az ortodox válasz: semmivel. De a szakállas environmentalistákat ma már nem veszik komolyan. És a nőknél sincs esélyük.

A szakállas bácsikra Amerikában is rájár a rúd. Egy környezetvédelmi magazin tanácskérő rovatához ezzel a kérdéssel fordult az egyik olvasó: "Reggel a tükörbe nézve azon töprengek, milyen borotvát használjak. Tudom, a kézenfekvő válasz az, hogy nem kell borotválkozni. De a mai environmentalisták modern irodákban vívják harcukat, s a cégvezetők nem szeretik a szakállas alkalmazottat. A főnökség komolytalannak tartaná a megjelenésemet, ráadásul environmentalista eszméimet is semmibe vennék. Nem beszélve arról, hogy szingli vagyok, s a randizás esélyéről sem akarok lemondani."

A tanácsadó rovat vezetője, Umbra Fisk nő létére is nagy empátiával foglalkozik a problémával: Felhívja az olvasó figyelmét, hogy amennyiben komoly kimenetele van a találkának, másnap reggel rossz benyomást tesz a hölgyre, ha olcsó, eldobható borotvát lát szíve választottjának kezében.

Az eldobható borotva szennyezi a környezetet. A villanyborotva áramot fogyaszt. A cserélhető borotva használata esetén a nyél nem szennyezi a környezetet, de a penge igen.

Mi az environmentálisan kifogástalan és egyben szexi megoldás? A borotvakés!

"A borotvakés a szexi enviro-pasik magaslatára emel. Stílusosan, öntudatosan, a veszélyt is vállalva leszel szőrtelen. A késsel borotválkozó purista természetesen csak szappant használ, nem aerosolos borotvahabot."

A Grist magazin nem nyugszik bele, hogy a zöld témákról szóló cikkeket olvasni rendszerint olyan élmény, mint kifőtt, sótlan zöldséget enni. Nem csak gondterhes képpel lehet környezettudatosnak lenni.

"Az a hitvallásunk - írják a szerkesztők -, hogy a környezetvédelemről és a fenntartható életről szóló híreknek nem muszáj kiszámíthatónak, kétségbeejtőnek és unalmasnak lenniük. Mi vajat teszünk a zöldségre. És egy csipetnyi sóval tálaljuk."