Figyelmeztetés
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 720

Új vicc Palesztinából

2006. február 4.

A választók jobban örülnének, ha az általuk győzelemre segített iszlamista terrorszervezet nem tartana ki a programja mellett. De a Fatahot nem sírják vissza, inkább lemondóan viccelődnek.

A választók jobban örülnének, ha az általuk győzelemre segített iszlamista terrorszervezet nem tartana ki a programja mellett. De a Fatahot nem sírják vissza, inkább lemondóan viccelődnek.

A Jordán nyugati partján hamarabb talál az ember egy rabbit, mint olyan arabot, aki nem ismeri a legújabb vicc valamelyik változatát.

- Hallottad, hogy minden rendőrőrsöt bezárnak a Palesztin Hatóság területén?
- Ne mondd, miért?
- Most, hogy a Hamasz győzött, egyenesen Allahnál kell feljelentést tenni.

A viccet a Slate és több más amerikai lap közel-keleti tudósítója, Rebecca Sinderbrand meséli el Jelentés Hamasztánból című cikkében.

A viccen nevetnek, ha nem is jóízűen. Egy ramallahi pincér aggódik, mert ha a Hamasz valóban érvényesíti a szeszesitalok tilalmát, akkor nem árulhat sört. De aztán felderül: „Bár meglehet, hogy ettől csak drágább lesz a sör.”

Egy diáklánynak a fejkendőviselet előírása okoz gondot: „A legtöbb barátnőm kendőt visel. Egyszer talán én is fogok, mert azt mutatja, hogy nem szégyelljük, kik vagyunk. De nem szeretném, ha köteleznének rá.

A választások után készült közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a palesztinok többsége reméli, hogy a Hamasz nem tart ki választási ígéretei mellett, beleértve az Izrael elleni háború folytatását. De ebből nem következik, hogy bánnák a Hamasz győzelmét.

Ahogy a választási kampány során, a Hamasz a választás után is ügyesen irányítja a közvéleményt. Csak ne akarja megmondani a világ, és különösen Amerika, hogy mit csináljanak a mi választott vezetőink! – szítja az indulatokat a propaganda.

Az újságíró megkérdezett egy utcai kereskedőt: „Tényleg jobb lesz a Hamasz, mint a régi vezetők?”

Az árus visszakérdezett: „Miért, lehet rosszabb?”