Figyelmeztetés
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 720

Ökoszexszel a klímaváltozás ellen

2007. március 22.

Zöld szervezetek új frontot nyitnak a globális felmelegedés elleni harcban. Egy környezetvédő szerelmeskedés közben se szennyezze az ökoszisztémát! Környezetbarát szexuális segédeszközt minden hálószobába!

Zöld szervezetek új frontot nyitnak a globális felmelegedés elleni harcban. Egy környezetvédő szerelmeskedés közben se szennyezze az ökoszisztémát! Környezetbarát szexuális segédeszközt minden hálószobába!

„A környezetbarát autók, az ökoturizmus és a zöld házasságok után Kanadában megjelent a környezettudatos szex is” – adta hírül a canada.com.

A Greenpeace nemrég ökoszex-útmutatót állított össze. Szerzői egyebek közt arra bíztatnak, hogy szerelmeskedjünk sötétben és ne használjunk műanyagból készült szexuális segédeszközöket (a génmódosított zöldségek sem ajánlottak). A víztakarékosság jegyében pedig a közös zuhanyozást javasolják előjátéknak.

„Tavaly még nem nagyon izgatta az embereket a környezetbarát szex. De ahogy a zöld eszmék egyre terjednek, már ezt a kérdést is kezdik komolyan venni” – nyilatkozta Jacob Gordon, a Trehugger webmagazin zöld szex összeállításának szerzője.

„Az emberek lassanként ráeszmélnek, hogy a Föld szenved. Minden cselekedetünk előtt, még a szex előtt is fel kell tenni magunknak a kérdést, hogy nem károsítjuk-e saját egészségünket vagy környezetünket” – mondta a Babeland szexuális segédeszközbolt igazgatója. Üzletében már kapható „Ökoszex készlet” is, benne környezetbarát anyagból készült vibrátor, és állatkísérletek nélkül előállított természetes síkosító.

A politika is a kezdeményezés mögé állt. „A környezetvédelem az élet minden területére kiterjed – nyilatkozta Camille Labchuk, a kanadai Zöld Párt sajtótitkára. – Nem tudjuk pontosan, hogy mi történik a nemzet hálószobáiban, de biztosak lehetünk benne, hogy sokan ott sem feledkeznek meg a zöld eszmékről.”

„Épp ideje volt, hogy a zöldek végre felismerjék a környezettudatos szex ideológiai szerepét – kommentálja a hírt nem kis malíciával David Warren, a RealClearPolitics webmagazin publicistája. – Igaz, az Olasz Kommunista Párt a hatvanas években sokkal gyorsabban feleszmélt, és kézikönyvet adott ki tagjainak, amelyben felhívta figyelmüket arra, hogy az osztálytudat nélküli szex sohasem eredményezhet kielégülést.”

Ahogy egy igazi kommunista nem lelhetett kielégülést egy arisztokrata karjában, azonképpen egy környezetvédő sem merülhet el az önfeledt szerelmi gyönyörben, ha közben végig lelkifurdalás gyötri a környezetszennyező segédeszközök miatt.